Notice: Functie add_theme_support( 'html5' ) werd verkeerd aangeroepen. Je moet een array van types meegeven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 3.6.1.) in /customers/8/8/6/jufnatasjaonline.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5831 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/8/6/jufnatasjaonline.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php:5831) in /customers/8/8/6/jufnatasjaonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 699 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/8/6/jufnatasjaonline.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php:5831) in /customers/8/8/6/jufnatasjaonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 707 HALLOWEEN | Monstergroep - Juf Natasja Online

Het is weer bijna Halloween. Super leuk om dan met de kinderen iets in dit thema te doen. Vandaag deel ik met jullie een leuke drama activiteit. We veranderen in een monstergroep!

Monster brainstorm

Als eerst ga je met de kinderen brainstormen. Welke monsters kennen zij allemaal? Schrijf ze allemaal op het bord (of ergens anders waar iedereen het kan zien). Kinderen komen vaak met genoeg ideeën.

Mochten zij dit toch lastig vinden, dan heb ik hier een aantal voorbeelden voor jullie:

Uitbeelden zonder geluid

Zet enge muziek op de achtergrond aan. Je kunt bijvoorbeeld mijn Halloween Spotifylijst gebruiken. Je noemt een monster en alle kinderen gaan zonder geluiden te maken het monster uitbeelden.

Door te beginnen zonder geluid, laat je de kinderen zichzelf focussen op hun lijf. Hoe beweegt het monster? Langzaam, snel, lomp, groot, klein, etc. Geef ondertussen passende feedback. Je kunt het spel ook stil zetten om een aantal goede voorbeelden te laten zien van kinderen die jou positief opvielen.

Uitbeelden met geluid

Heb je het monster voldoende uitgebeeld zonder geluid? Nu is het tijd om geluid toe te voegen.

Belangrijk hierin is – net als met het uitbeelden – dat de kinderen hun eigen fantasie gebruiken. Wat voor soort geluid maakt dit monster? Alles is oké.

Blijf feedback geven op de bewegingen. Zorg ervoor dat de bewegingen niet verslappen omdat ze nu geluid mogen maken.

De andere monsters

Herhaal iedere keer de vorige twee opdrachten, maar dan met een ander monster die zijzelf tijdens de brainstorm bedacht hebben.

Wat kinderen altijd inspireert is wanneer jezelf meedoet. Kom maar door met je heksengelach! Zit in je rol en wordt het karakter. Kinderen zijn er dol op en gaan daardoor nog beter meedoen!

De ruimte

Nog belangrijk om te vermelden is dat je moet zorgen voor voldoende ruimte. Als dans en drama specialist op een basisschool heb ik het voorrecht een eigen theaterruimte tot mijn beschikking te hebben. Je snapt dat ik het donker gemaakt heb en de rode spots heb aangezet voor extra Halloween sfeer. Sfeer is altijd heel belangrijk, dus kijk wat je met jouw ruimte kunt doen.

Welke monsters hebben jouw kinderen bedacht?

Pin deze Halloween drama activiteit voor later:

Write A Comment

Jufnatasjaonline.nl maakt gebruikt van cookies. Yummie! Door verder te kijken op deze site, accepteer je het gebruik van cookies.  Meer info